Sárgadinnye krémleves házilag recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A sárgadinnye krémleves nyáron jól lehűtve igazi frissítő, míg télen könnyű vitaminforrás lehet.
- 1 kg érett, édes sárgadinnye
- 4 ek nádcukor
- 2 dl krémtejszín
- 2 ml fehér rum
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt csillagánizs
- 0 pár levél citrombazsalikom
- natúr pisztácia
Elkészítés
A dinnyét hámozás után feldaraboljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután a cukrot és az ízesítőket hozzátesszük, és még egyszer turmixoljuk. Végül belekeverjük a krémtejszínt, tálkákba töltjük, majd citromillatú bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk natúr tört pisztáciával.
Sárgadinnye krémleves házilag recepthez kapcsolódó receptek
Sárgadinnye krémleves házilag
A sárgadinnye krémleves nyáron jól lehűtve igazi frissítő, míg télen könnyű vitaminforrás lehet.