Sárgamázas habos meggyes recept

Sárgamázas habos meggyes
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2384

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Saját kreációm ez a vidám sárga, habosan krémes, meggyes süti. Ha valaki mégis a sajátjára ismer benne, az a véletlen műve! Világos és sötét piskótalap, könnyű kakaóporos krém, magozott meggy, Hulala tejszínhab és sárga máz az összetevője. Elronthatatlan.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Világos piskóta:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Sötét piskóta:

  • 3 db tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 5 g sütőpor

A krémhez:

  • 1 evőkanál nescafe
  • 0.5 dl forró víz
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg étcsoki
  • 0.5 kg magozott meggy

Hab és máz:

  • 0.5 liter Hullala tejszín
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál forró víz
  • 10 csepp sárga ételfesték

Elkészítés

A kétféle piskótát a megszokott módon kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, rácsra borítjuk hűlni. Ajánlott tepsi méret kb 30 x 40 cm.

A kávés-csokis krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, kakaóporral, vanillincukorral, hozzáadjuk a durvára reszelt étcsokit, a kevés forró vízben feloldott nescafét, könnyű krémmé keverjük. A Hulala növényi tejszínt jó keményre felverjük.

A megsült csokis lapot megkenjük a sötét krémmel, belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket, rákanalazzuk a habot, ráhelyezzük a világos piskótalapot.

A mázhoz fényesre keverjük a porcukrot a citromlével, kevés forró vízzel, majd bevonjuk a süteményt. Hideg helyre tesszük. Kb. fél nap alatt megdermed, addigra a lapok is kissé megpuhulnak a krémtől, habtól. Tetszés szerint szeleteljük.


Sárgamázas habos meggyes recepthez kapcsolódó receptek

Sárgamázas habos meggyes

Sárgamázas habos meggyes

Saját kreációm ez a vidám sárga, habosan krémes, meggyes süti. Ha valaki mégis a sajátjára ismer benne, az a véletlen műve! Világos és sötét piskótalap, könnyű kakaóporos krém, magozott meggy, Hulala tejszínhab és sárga máz az összetevője.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sárgamázas habos meggyes recepthez

Nyersné Vajda Márta - 2011. január 07.
Kedves Receptvarázs! Kérlek, írd vissza a 3 dkg tojást is 3 db tojásra:). Köszönöm.
thumb
Receptvarázs - 2011. január 06.
Kedves Ibolya! Javítottuk!
Boráné Szalai Ibolya - 2011. január 06.
Nagyon jó néz ki mutatós sütemény és biztos nagyon finom is. Csak az nem tudom, hogy 4 db liszt, 4 db porcukor az mennyit is jelent tulajdon képen. Jó lenne nagyon ha erre kapnék feleletet.
Gizus - 2011. január 04.
Biztos nagyon finom!
thumb
Angels85 - 2010. december 31.
Nagyon jól néz ki!