Sárgamázas habos meggyes

Sárgamázas habos meggyes

Saját kreációm ez a vidám sárga, habosan krémes, meggyes süti. Ha valaki mégis a sajátjára ismer benne, az a véletlen műve! Világos és sötét piskótalap, könnyű kakaóporos krém, magozott meggy, Hulala tejszínhab és sárga máz az összetevője. Elronthatatlan.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Világos piskóta:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Sötét piskóta:

  • 3 db tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 5 g sütőpor

A krémhez:

  • 1 evőkanál nescafe
  • 0.5 dl forró víz
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg étcsoki
  • 0.5 kg magozott meggy

Hab és máz:

  • 0.5 liter Hullala tejszín
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál forró víz
  • 10 csepp sárga ételfesték
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kétféle piskótát a megszokott módon kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, rácsra borítjuk hűlni. Ajánlott tepsi méret kb 30 x 40 cm.

A kávés-csokis krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, kakaóporral, vanillincukorral, hozzáadjuk a durvára reszelt étcsokit, a kevés forró vízben feloldott nescafét, könnyű krémmé keverjük. A Hulala növényi tejszínt jó keményre felverjük.

A megsült csokis lapot megkenjük a sötét krémmel, belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket, rákanalazzuk a habot, ráhelyezzük a világos piskótalapot.

A mázhoz fényesre keverjük a porcukrot a citromlével, kevés forró vízzel, majd bevonjuk a süteményt. Hideg helyre tesszük. Kb. fél nap alatt megdermed, addigra a lapok is kissé megpuhulnak a krémtől, habtól. Tetszés szerint szeleteljük.