Sárgarépás-kukoricás rakott hús - tepsis hús recept

Sárgarépás-kukoricás rakott hús - tepsis hús

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2677

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt az egytálételt inkább csak azoknak ajánlanám akik szeretik a kissé szárazabb, nem pedig a zsírban tocsogó ételeket.

4 személyre

  • 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke..)
  • 40 dkg csemege kukorica (fagyasztott)
  • 4 db nagyobb sárgarépa
  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál mogyoróolaj (v. étolaj)
  • 2 dkg vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

A rizst enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd hűtsük ki teljesen.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a mogyoróolajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.

A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.

A fagyasztott csemege kukoricát enyhén sós vízbe főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le, és szintén hűtsük ki.

A darált húshoz adjuk hozzá az üvegesre párolt vöröshagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd kézzel dolgozzuk alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá az enyhén felvert egész tojásokat, majd az előzőleg puhára főzött, és kihűtött rizst.

A formát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos keveréket, és tenyérrel lapogassuk el egyenletesen.

Ezután a húst fedjük be az előzőleg megfőzött kukoricával, és a tetejét rakjuk ki a félpuhára főzött sárgarépával, majd locsoljuk meg egy kevéske olajjal. (a sárgarépakarikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni.


Sárgarépás-kukoricás rakott hús - tepsis hús recepthez kapcsolódó receptek

Sárgarépás-kukoricás rakott hús - tepsis hús

Sárgarépás-kukoricás rakott hús - tepsis hús

Ezt az egytálételt inkább csak azoknak ajánlanám akik szeretik a kissé szárazabb, nem pedig a zsírban tocsogó ételeket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés