Sárgarépás-mazsolás muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ez a süti nagyon kevés hozzáadott zsírt tartalmaz és nagyon gyorsan készen van!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 12 dkg sima liszt
- 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 8.5 dkg cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 0.25 kiskanál só
- 0.5 kiskanál fahéj
- 0.25 kiskanál őrölt szegfűbors
- 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
- 12 dkg alampüré
- 4 evőkanál növényi olaj
- 2 db nagy tojás, felverve
- 1 db nagy sárgarépa, megtisztítva, lereszelve
- 8 dkg mazsola
- 2 evőkanál sózatlan hántolt napraforgómag
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy 12 muffin sütésére alkalmas tepsi mélyedéseit kenjünk ki vékonyan olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szegfűborsot és a szerecsendiót.
Egy közepes tálban dolgozzuk össze az almapürét, az olajat és a tojást, majd keverjük hozzá a lisztes elegyet és jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk bele a sütőformába, mindegyik mélyedést kétharmadáig megtöltve. Hintsük meg a napraforgómaggal.
Süssük a sütőben 15 percig. Ha a muffinba szúrt tűhöz már nem tapad tészta, vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni, majd borítsuk ki a muffinokat.