Sárgarépás-mazsolás muffin recept

Sárgarépás-mazsolás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1312

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a süti nagyon kevés hozzáadott zsírt tartalmaz és nagyon gyorsan készen van!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 12 dkg sima liszt
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8.5 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál fahéj
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 12 dkg alampüré
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 2 db nagy tojás, felverve
  • 1 db nagy sárgarépa, megtisztítva, lereszelve
  • 8 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sózatlan hántolt napraforgómag

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy 12 muffin sütésére alkalmas tepsi mélyedéseit kenjünk ki vékonyan olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral.

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szegfűborsot és a szerecsendiót.

Egy közepes tálban dolgozzuk össze az almapürét, az olajat és a tojást, majd keverjük hozzá a lisztes elegyet és jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk bele a sütőformába, mindegyik mélyedést kétharmadáig megtöltve. Hintsük meg a napraforgómaggal.

Süssük a sütőben 15 percig. Ha a muffinba szúrt tűhöz már nem tapad tészta, vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni, majd borítsuk ki a muffinokat.

Tápérték:
177 kcal (738 kJ), 3 g fehérje, 28 g szénhidrát, 6 g zsír, 1 g telített zsírsav, 235 mg koleszterin, 2 g élelmi rost, 126 mg nátrium

Sárgarépás-mazsolás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Sárgarépás-mazsolás muffin

Sárgarépás-mazsolás muffin

Ez a süti nagyon kevés hozzáadott zsírt tartalmaz és nagyon gyorsan készen van!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés