Sárgarépás-sárgabarackos muffin recept

Sárgarépás-sárgabarackos muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1641

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezekből a kizárólag egészséges nyersanyagokból sárgarépából, napraforgómagból, sárgabarackból készült muffinokból kiadósan megreggelizhetünk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.75 csésze napraforgómag
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1.75 csésze liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.75 kiskanál fahéj
  • 0.75 kiskanál őrölt kardamom
  • 0.75 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 csésze író
  • 0.5 csésze világosbarna cukor
  • 0.25 csésze könnyű olívaolaj
  • 1 db nagy tojás
  • 3 db nagy csíkokra vágott sárgarépa
  • 0.5 csésze finomra vágott aszalt sárgabarack

Elkészítés

A sütőt állítsuk 190 °C- ra. Pirítsuk a napraforgó- és a szezámmagot kb. 4 percig. Vegyük ki a magokat, de ne zárjuk el a sütőt. Béleljünk ki 12 muffin sütőformát papírkosárkákkal.

Egy tálban keverjük a liszthez a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a kardamomot és a gyömbért.

Egy másik tálban habverővel keverjük össze az írót, a barnacukrot, az olívaolajat és a tojást. A lisztes keverék közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést, öntsük bele a tojásos keveréket, és dolgozzuk össze.

Forgassuk a masszába a napraforgó- és a szezámmagot, a sárgarépát és a sárgabarackot.

Kanalazzuk a nyers tésztát az előkészített muffin sütőformákba, és süssük őket kb. 30 percig, amíg a beléjük szúrt fogpiszkálóra nem tapad tészta.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
234 kcal energia, 10 g zsír (ebbôl telített zsírsav 1,4 g), 6 g fehérje, 31 g szénhidrát, 1,6 g élelmi rost, 19 mg koleszterin, 267 mg nátrium


Sárgarépás-sárgabarackos muffin

Sárgarépás-sárgabarackos muffin

Ezekből a kizárólag egészséges nyersanyagokból sárgarépából, napraforgómagból, sárgabarackból készült muffinokból kiadósan megreggelizhetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés