Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal recept

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3539

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy gyorsan elkészíthető, könnyű, zöldséges leves.

3 személyre

  • 40 dkg karfiol
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 púpos teáskanál morzsolt tárkony
  • 1 db leveskocka

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.

Természetesen a hullámos szeletelő híján egy éles kés is megteszi, de érdemes vékonyra karikázni, mert a karfiol nagyon hamar megpuhul.

A répát és a karfiolt feltesszük főni. Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát. A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.

Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest. Melegen tálaljuk.


Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal recepthez kapcsolódó receptek

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal

Egy gyorsan elkészíthető, könnyű, zöldséges leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés