Sárgarépás sajtkrémes muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Érdemes kipróbálni ezt a répapürés-krémsajtos, igazán omlós muffint!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 konzerv (42,5 dkg) szeletelt sárgarépa, leszűrve
- 17.5 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1.25 kiskanál szódabikarbóna
- 0.5 kiskanál só
- 0.25 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csipetnyi őrölt szegfűbors
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
- 1 db tojás
- 5 evőkanál repceolaj
A töltelékhez:
- 1 csomag (23 dkg) puha krémsajt
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
Elkészítés
A sárgarépát konyhai robotgépben pépesre turmixoljuk. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Egy másik tálban a pürésített sárgarépát alaposan összedolgozzuk a tojással és az olajjal, majd az egészet lazán belekeverjük az első tálba.
12 kiolajozott muffinformát az elkészült masszával háromnegyedig töltünk. A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban csomómentesre keverjük, és egy-egy evőkanálnyit kanalazunk belőle a muffinok közepébe. A maradék tésztát a muffinokra öntjük.
180 °C-on 20-25 percig sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta, készen van). Mielőtt a muffinokat eltávolítanánk a sütőformákból, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 288 kalória, 14 g zsír (ebből telített zsír 5 g), 56 mg koleszterin, 370 mg nátrium, 37 g szénhidrát, 1 g rost, 5 g fehérje.