Sárgarépás süti sajtkrémes mázzal recept

Sárgarépás süti sajtkrémes mázzal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bioféle - dióval, répával és sok más finomsággal!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 7.5 dkg mazsola
  • 4 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 11.5 dkg barna cukor
  • 11.5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg sárgarépa
  • 22.5 dkg sütőporos liszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 6 dkg dió

A mázhoz:

  • 12 dkg porcukor
  • 18 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 kiskanál citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mazsolát és a zabpelyhet összekeverjük, hozzáöntünk 0,5 dl vizet, és hagyjuk megduzzadni.

A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lereszelt répát. Ezután eldolgozzuk a fahéjjal elkevert liszttel, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket és az apróra vágott diót.

A masszából evőkanálnyi adagokat halmozunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, 20 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.

A mázhoz a hozzávalókat elektromos keverővel összedolgozzuk, megkenjük vele a sütik tetejét, majd hagyjuk megdermedni.


Sárgarépás süti sajtkrémes mázzal recepthez kapcsolódó receptek

Sárgarépás süti sajtkrémes mázzal

Sárgarépás süti sajtkrémes mázzal

Bioféle - dióval, répával és sok más finomsággal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés