Savanyú káposztás rétes recept

Savanyú káposztás rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
4293

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csalfa rétes - nem az van benne, ami szokott!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál étolaj
  • 50 dkg lila hagyma
  • 3 db szegfűszeg
  • 5 db borókabogyó
  • 30 dkg vörös káposzta
  • 50 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 adag réteslap

Elkészítés

Egy nagyobb főzőedényben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát, a szegfűszeget és a borókabogyót, majd folyamatosan kevergetve 10 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra gyalult káposztát, a savanyú káposztát, a cukrot, a borecetet, a bort és a babérlevelet. Ha szükségesnek látjuk, önthetünk hozzá egy kevés vizet is. 30 percig főzzük, míg a káposzta teljesen meg nem puhul, majd a babérlevelet eltávolítva szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ha szükséges, lecsepegtetjük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A réteslapot belisztezett felületen kinyújtjuk, belekanalazzuk a káposztás tölteléket, majd feltekerjük. Tepsibe helyezzük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Savanyú káposztás rétes recepthez kapcsolódó receptek

Savanyú káposztás rétes

Savanyú káposztás rétes

Csalfa rétes - nem az van benne, ami szokott!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés