Savanyú lakodalmas tyúkhúsleves recept

5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
duda

Nehézség:

Elkészítési idő:

240 perc

Megnézték:
1897

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


klasszikus lakodalmi tyúkhúsleves

4 személyre

  • 1 zacskó csigatészta
  • 1 kg burgonya
  • 1 db egész megpucolt tyúk
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dl tejföl
  • tengeri só, darált bors, köménymag
  • 1 kávéskanál ecet

Elkészítés

Feltesszük, a tyúkot a lábosba had főjön 2 órát nagyobb lángon. Majd a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a zöldségféléket megtisztítjuk és hozzáadjuk. Utána ízlés szerint befűszerezzük, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal, fokhagymával, ecettel, petrezselyemmel majd együtt főzzük lassú kis lángon kb. 1-2 órát.

Miután a tyúk megpuhult, akkor már a zöldségek is puhák jól megfőttek. Utána a leves zöldségeket kivesszük belőle meg a tyúkot, ízlésesen egy tálba tálaláshoz előkészítjük, a krumpli marad benne a levesben. Akkor 5 dl tejfölt és egy kis lisztet egy kis leves levével kikeverjük és hozzá adjuk, és az egészet beleöntjük a levesbe, folyamatosan kavargassuk, közben nehogy csomós maradjon, közben kifőzzük a csigatésztát külön vízben, és ha kész a levesbe rakjuk bele majd összeforralás után tálaljuk tejföllel vagy a nélkül.


Savanyú lakodalmas tyúkhúsleves recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Savanyú lakodalmas tyúkhúsleves

klasszikus lakodalmi tyúkhúsleves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés