Savanyú orjaleves recept

Savanyú orjaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1344

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyermekkorom egyik kedvenc levesét csibehús helyett most karajcsontból készítettem.

6 személyre

  • 1.2 kg kisebb darabokra bontott karajcsont
  • 1.5 liter víz
  • 0.5 evőkanál házi zsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 10 dkg rizs
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db kockacukor
  • 0.5 csokor friss petrezselyem

Tálaláskor:

  • 3 db főtt tojás
  • 6 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • 0.5 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

A leveses fazékba tett zsíron puhára dinszteljük a csontot. Lefedjük, közben apránként 1-1 ek vizet adunk hozzá, nehogy odakapjon. Gyakran megkeverjük. Amint puhulni kezd, az apróra vágott sárgarépát a fokhagymával és a babérlevéllel együtt hozzátesszük, tovább dinszteljük, zsírjára sütjük. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, lassan felöntjük vízzel, megsózzuk, lefedjük, felforraljuk.

Húsz percig takarékon főzzük, majd beleszórjuk a megmosott rizst. Amint az is pergősre főtt, belefacsarjuk a citromot, a savasságát mokkacukorral lágyítjuk. Beletesszük az apróra vágott petrezselyem felét, elzárjuk a hőt.

Tálaláskor a tányérokba szedett forró levesbe tejfölkupacokat teszünk, megszórjuk apró kockára vágott főtt tojással és a maradék petrezselyemzölddel. Őrölt borssal illatosítjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Savanyú orjaleves recepthez kapcsolódó receptek

Savanyú orjaleves

Savanyú orjaleves

Gyermekkorom egyik kedvenc levesét csibehús helyett most karajcsontból készítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés