Savanyúság recept

Savanyúság
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Konyhatündér87

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4128

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 liter víz
  • 2 dl 10 %-os ecet
  • 3 teáskanál nátrium benzoát
  • 2 kg uborka
  • mustármag
  • egész bors
  • kapor
  • babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 3 teáskanál cukor

Elkészítés

A vizet felforraljuk, egy szedőkanálnyit kiveszünk belőle, amit elkeverünk a nátrium benzoáttal, erre azért van szükség, hogy feloldódjon teljesen a tartósítószer, ne legyen véletlenül csomós ha a többihez keverjük. A többi vízhez hozzáadjuk a sót, cukrot, mustármagot, borsot. (én ehhez a 2 liter vízhez, fél csomaggal tettem bele mindkét fűszerből, de persze ízlés dolga, akár még koriander magot is tehetünk bele) Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg a lé hűl, az üvegeket kifőzzük, hogy fertőtlenítve legyenek. Az uborkát alaposan megmossuk, ha valaki szeretné még különlegesebbé varázsolni, és persze szereti a csípőset, akkor tehet bele csípős cseresznyepaprikát, chili paprikát, bébi répát stb. Az ízkombinációknak csak a képzelet szabhat határt.

Az üvegek aljára tesszük a kaprot és a babérlevelet, majd szépen beleállítjuk az uborkákat. Mikor a lé kihűlt, hozzáadjuk amit félretettünk tartósítószeres vizet, valamint az ecetet. Rákanalazzuk az uborkákra és lezárjuk az üvegeket. (celofánt ne felejtsünk el tenni a tetők alá).


Savanyúság recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Savanyúság recepthez

konyhamalac - 2011. augusztus 07.
Nagyon szép a fotó, gratulálok, öröm nézni.
putyi123 - 2011. augusztus 07.
Kicsit keveslem a cukrot hogy csemegés legyen persze izlés dolga de ki fogom próbálni köszi a receptet