Serpenyőben párolt hús burgonyával recept

Serpenyőben párolt hús burgonyával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3527

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg cukkini
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 1.25 dl zöldségalaplé
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 1 kiskanál kakukkfű apróra vágva
  • 1 db piros és 1 sárga húsú paprika
  • 1 kiskanál majoránna apróra vágva
  • 50 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 1 kiskanál rozmaring apróra vágva
  • 25 dkg borjúlapocka
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, és vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A cukkinit vágjuk hosszában négyfelé, majd szeleteljük fel, a paprikát vágjuk csíkokra. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát. A mogyoróhagymát karikákra, a fokhagymát apróra vágjuk.

A húst szeleteljük fel vékonyan, majd forgassuk lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, süssük benne a húst kb. 3 percig, majd öntsük rá az alaplét.

Keverjük hozzá a burgonyát, a cukkinit, a paprikát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk az egészet 15 percig. A hozzávalók közül a burgonya fő meg a leglassabban: akkor kész az étel, amikor már az is puha. Erről úgy győződhetünk meg, hogy egy villát beleszúrunk az egyik burgonyaszeletbe.

Szórjuk meg az ételt kakukkfűvel, majoránnával és rozmaringgal, és pároljuk az egészet fedő nélkül további 5 percig. Ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük hozzá a tejszínt.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A húst mindig a rostokra merőlegesen szeleteljük, hogy ne legyen rágós, és ne száradjon ki. Amikor a szeleteket lisztbe forgatjuk, a liszt bevonatot képez rajtuk, így a hús finom, szaftos marad.

A recept tápértéke:

Adagonként: 270 kcal (1126 kJ), 19 g fehérje,10 g zsír, 26 g szénhidrát


Serpenyőben párolt hús burgonyával

Serpenyőben párolt hús burgonyával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés