Serpenyős burgonya bárányhússal és gyömbérrel

Serpenyős burgonya bárányhússal és gyömbérrel
4 személyre

  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db cukkini
  • 6 szál újhagyma
  • 2.5 dkg friss gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál zöldségalaplé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál mentalevél apróra vágva
  • 75 dkg apró szemű újburgonya
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 40 dkg báránycomb
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Vágjuk a húst vékony szeletekre, és tegyük egy lapos tálba. Tisztítsuk meg a gyömbért, és vágjuk apróra. Egy csészében keverjük össze a szezámolajat, a citromlevet, a gyömbér felét és 1 evőkanál mentát. Locsoljuk meg a húst a keverékkel. Takarjuk le, és tegyük 2-3 órára a hűtőszekrénybe.

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és főzzük forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt épp csak puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk a gőzt eltávozni. Ha a burgonya kihűlt, vágjuk először 1/2 cm vastag szeletekre, majd a szeleteket csíkokra.

Tisztítsuk meg a cukkinit és az újhagymát. A cukkinit vágjuk ferdén 1/2 cm vastag szeletekre, a hagymát vágjuk ferdén karikákra. Olvasszuk ki a zöldborsót.

Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben. Süssük ki benne a hússzeleteket, mindkét oldalukon kb. 2-2 perc alatt, majd vegyük ki a húst a serpenyőből. Öntsük a serpenyőbe a maradék olajat, forrósítsuk fel, és a cukkinit pirítsuk benne kb. 3 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk együtt további kb. 4 percig. Adjuk hozzá az újhagymát, és pirítsuk együtt az egészet még 1 percig.

Keverjük hozzá a zöldborsót, a szójaszószt, az alaplét, a mézet és a maradék gyömbért, végül adjuk hozzá a húst a szaftjával együtt. Pároljuk az egészet alacsony hőfokon kevergetve kb. 3 percig, majd szórjuk meg a maradék mentával. Forrón tálaljuk.