Serpenyős burgonya csirkehússal recept

Serpenyős burgonya csirkehússal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3483

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 50 dkg narancssárga húsú édesburgonya
  • 30 dkg burgona (nem szétfővő)
  • 25 dkg zsenge póréhagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 8 db olajban eltett, aszalt paradicsom
  • grillcsirke
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika

A fokhagymás joghurtmártáshoz:

  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 0.5 kiskanál édes-nemes pirospaprika

Elkészítés

A burgonyát és az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockára. A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikákra. Öntsük le a kukorica levét, öblítsük le, és hagyjuk jól lecsöpögni. Csöpögtessük le a paradicsomot is, majd vágjuk apróra.

Vágjuk le a grillcsirkéről a bőrt, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Főzzük a burgonyát és az édesburgonyát forrásban lévő vízben kb. 4 percig. Adjuk hozzá a póréhagymát, és főzzük együtt még 1 percig. Öntsük le a főzőlét, és csöpögtessük jól le a zöldségeket.

Forrósítsuk fel az olajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Pirítsuk a burgonyát, az édesburgonyát és a póréhagymát közepes hőfokon kb. 5 percig. Közben időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a kukoricát, a húst és a paradicsomot. Ízesítsük sóval és pirospaprikával. Pirítsuk tovább az egészet kb. 5 percig. Időnként forgassuk meg a hozzávalókat, hogy jól megpiruljanak.

Keverjük a joghurthoz az összezúzott fokhagymát, majd ízesítsük sóval és pirospaprikával. Tálaljuk a sült krumplit forrón, kínáljuk mellé a joghurtmártást.

Tipp:

Serpenyős burgonya gombával - A kukoricát és az aszalt paradicsomot helyettesítsük 7,5 dkg baconszalonnával és 25 dkg csiperkegombával. Vágjuk apró kockákra a szalonnát. A gombát törölgessük tisztára, és szeleteljük fel vastagon. A többi hozzávalót a fent leírt módon készítsük elő. Forrósítsuk fel az olajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Süssük a szalonnakockákat kb. 5 percig. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk együtt még 5 percig, majd az édesburgonyával, a burgonyával és a póréhagymával további kb. 5 percig. Keverjük hozzá a csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, de pirospaprikát ne használjunk. Pirítsuk az egészet még 5 percig.

A recept tápértéke:

Adagonként: 680 kcal (2836 kJ), 59 g fehérje,45 g zsír, 55 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés