Serpenyős csirke paradicsomszósszal recept

Serpenyős csirke paradicsomszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4040

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, paradicsomos csirkeétel

4 személyre

  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db lebőrözött csirkemell (kb. 1 kg)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 db kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 120 ml száraz vörösbor vagy csirkealaplé
  • 40 dkg konzerv darabolt paradicsom
  • nagy marék apróra vágott bazsalikom
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál szárított aprított csili, vagy pirospaprika

Elkészítés

Fedővel ellátott, nagy, mély serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat. A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk. Mindkét oldalukat 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd áttesszük őket egy tányérra.

Gyakran megkeverve megfonnyasztjuk az olajon a kétféle hagymát (7 perc), majd felöntjük a borral vagy alaplével, és erős tűzön 2 percig forraljuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot, 3 evőkanál bazsalikomot, a sót és a csilit, majd jól összekeverjük. Újraforralás után a húsokat is visszatesszük a szószba. Kis lángon, fedő alatt 10 percig főzzük, hogy a csirke megpuhuljon, de közben egyszer mindegyik darabot átfordítjuk. A húsokat lapostányérokra szedjük.

A maradék bazsalikomot is beletesszük a szószba, azután még 1 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. A húsokat ezzel megöntözve tálaljuk.

Adagonként: 327 kcal (1370 kJ), 31 g fehérje, 17 g zsiradék (ebből 4 g telített zsírsav), 8 g szénhidrát (ebből 3 g cukor), 446 mg nátrium, 2 g rost


Serpenyős csirke paradicsomszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Serpenyős csirke paradicsomszósszal

Serpenyős csirke paradicsomszósszal

Könnyű, paradicsomos csirkeétel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés