Serpenyős zöldségek sajttal recept

Serpenyős zöldségek sajttal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3453

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ilyen vegyes zöldségtálak kiváló módját kínálják a maradékok felhasználásának. Ebben a receptben a színes zöldségek pompás egyvelege morzsolt sajttal megszórva válik komplett vegetáriánus fogássá. Gyümölcsszósszal vagy chutney-val tálaljuk.

2 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg főtt burgonya kockákra vágva
  • 20 dkg gyalult kelkáposzta
  • 20 dkg sárgarépa megtisztítva, vékony karikákra vágva
  • 5 db újhagyma megtisztítva, felkarikázva
  • 5 dkg Lancashiresajt (vagy más keménysajt)
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Egy nagy teflonserpenyőben, közepes lángon forrósítsuk fel az olajat. Kavargatva süssük benne a burgonyakockákat kb. 3 percig, hogy szép egyenletes világosbarnára piruljanak.

Adjuk a krumplihoz a káposztát meg a sárgarépát, és időnkénti kavargatás mellett folytassuk a sütést kb. 2 percen át, amíg a zöldségek fonnyadni kezdenek.

Öntsünk hozzá 1 dl vizet, majd fedő alatt pároljuk a zöldségeket kb. 3 percig. Kavarjuk hozzá az újhagymát, aztán ismét fedő alatt pároljuk további 6 percig. Ízesítsük tetszés szerint.

Morzsoljuk a sajtot a zöldségekre, szórjuk meg a petrezselyemmel, és máris tálaljuk.

Tipp:

A nem túl puhára párolt maradék zöldségeket: zöldbabot, cukorborsót vagy paprikát felhasználhatjuk salátának. Ízlés szerint apróra vágott hagymával, újhagymával, fokhagymával, kapribogyóval, olajbogyóval, pirított kenyérkockákkal vagy más hozzávalókkal kiegészítve, hozzáillő salátaöntettel tálalhatjuk. Kiadós egytálételt készíthetünk, ha mindehhez konzervbabot, tonhalat és articsóka konzervet adunk. Megfőzött zöldségmaradékokat, például sárgarépát, borsót, karfiolt, kelbimbót, brokkolit vagy cukkinit úgy hasznosíthatunk, hogy áttörjük, majd hús-, tyúk- vagy zöldségalaplébe keverjük. Sóval, borssal ízesítve finom, tartalmas levest kapunk. Adhatunk még hozzá tejfölt, tejszínt vagy vajat is, vagy zöld fűszernövényekkel még finomabbá tehetjük.

A recept tápértéke:

Adagonként: 391 kcal, 1630 kJ; 14 g fehérje; 14,5 g zsír, ebből, 6 g telített; 55 g szénhidrát, ebből 14 g cukor; 9 g élelmi rost; 198 mg nátrium; 22 dkg zöldség


Serpenyős zöldségek sajttal

Serpenyős zöldségek sajttal

Az ilyen vegyes zöldségtálak kiváló módját kínálják a maradékok felhasználásának. Ebben a receptben a színes zöldségek pompás egyvelege…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés