Sertés szűzsült recept

Sertés szűzsült
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3805

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A házi disznóvágáskor az állat összes részét azonnal feldolgozzák. A hurka és a kolbász mellett ilyenkor friss húsból készült pecsenye is kerül az asztalra.

4 személyre

  • 80 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 5 evőkanál madeira
  • 1 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a húst, mossuk meg, és töröljük szárazra. Dörzsöljük be sóval és borssal. A vöröshagymát vagdaljuk apróra. A citromnak reszeljük le a héját. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben. Süssük benne a szűzpecsenyét körös-körül pirosra, majd süssük alacsony hőfokon további 25 percig.

Közben locsolgassuk a pecsenyelével. 15 perc múlva adjuk hozzá a hagymát és a citromhéjat. A sütés vége előtt 10 perccel öntsük hozzá a fehérbort, a madeirát és a tejfölt.

Ízlés szerint fűszerezzük utána sóval, borssal. Burgonyapüré, saláta vagy fehérrépa illik hozzá.

Más változat: Szeleteljük fel a szűzpecsenyét, és sózzuk meg. Süssük félig puhára két evőkanál vajban. Adjunk hozzá hámozott körtenegyedeket, kevés vizet, és süssük teljesen puhára.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Az étel íze pikánsabb lesz, ha egy kis üveg kapribogyót is adunk a pecsenyeléhez.


Sertés szűzsült

Sertés szűzsült

A házi disznóvágáskor az állat összes részét azonnal feldolgozzák. A hurka és a kolbász mellett ilyenkor friss húsból készült pecsenye is kerül az asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés