Sertésborda kelkáposztával recept

Sertésborda kelkáposztával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1159

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szilvalekvár, a szójaszósz, a szegfűbors és a cayenne-i bors pikánsan édeskés keveréke különösen jól illik a sertéshúshoz. A káposztát csilivel és fokhagymával fűszerezzük.

4 személyre

  • 1 fej kelkáposzta kb. 70 dkg
  • 1 nagy friss csili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 4 szelet sertésborda (egyenként kb. 18 dkg)
  • 2 evőkanál gyümölcsecet
  • só és fekete bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 evőkanál szójaszósz
  • 0.5 kiskanál szegfűbors
  • 0.5 kiskanál cayenne-i bors

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk. A leveleit durvára összevágjuk, megmossuk, és szűrőkanálban hagyjuk lecsöpögni.

A csilit megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Mindkettőt félretesszük.

Kis edényben alacsony hőfokon megmelegítjük a szilvalekvárt és a szójaszószt, és szegfű-, valamint cayenne-i borssal fűszerezzük.

A hússzeleteket mindkét oldalukon 5–7 percig grillezzük. A sütési idő felénél a húst megkenjük a lekvár-szójaszósz keverékkel.

Közben a gyümölcsecetet elkeverjük 3 evőkanál vízzel, megsózzuk és megborsozzuk.

Egy edényben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csilit és a fokhagymát, és 30–40 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát és jól elkeverjük. Hozzáöntjük az ecetet,és a kelkáposztát lefedve 4 percig pároljuk.

Levesszük a fedőt, és a kelkáposztát magasabb hőfokon addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Sóval, borssal ízesítjük és a hússal tálaljuk.

Tipp:

Ehhez a pikáns fogáshoz köretként rizs illik.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 568 kcal/2386 kJ energia, 19 g szénhidrát, 32 g fehérje, 41 g zsír (ebből 13 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Sertésborda kelkáposztával

Sertésborda kelkáposztával

A szilvalekvár, a szójaszósz, a szegfűbors és a cayenne-i bors pikánsan édeskés keveréke különösen jól illik a sertéshúshoz. A káposztát csilivel és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés