Sertésborda Savoyai-módra recept

Sertésborda Savoyai-módra
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
6701

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi recept de nagyon finom.

4 személyre

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1.2 kg burgonya
  • 3.5 dl napraforgóolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl húsleves
  • 20 dkg sajt (reszelve)
  • 10 dkg vaj
  • bors

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát karikára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk. A petrezselymet apróra vagdaljuk. A hagymához keverjük.

A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük. Itatósra téve lecsepegtetjük róla az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.

A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével. Ráöntjük a húslevest, tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.

Középmeleg sütőben sütjük meg úgy, hogy a burgonya és a hús megpuhuljon, teteje pedig pirosra, ropogósra süljön.


Sertésborda Savoyai-módra recepthez kapcsolódó receptek

Sertésborda Savoyai-módra

Sertésborda Savoyai-módra

Régi recept de nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sertésborda Savoyai-módra recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2016. augusztus 15. 12345
5