Sertéscsülök recept

Sertéscsülök
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5803

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Német földön minden vendéglő és söröző étlapján megtalálható a csülök, ami olykor borjúlábból készül.

5 személyre

  • 1 kg sertéscsülök
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 csomó petrezselyem
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 0.5 dl ecet
  • 3 dl víz bors

Elkészítés

Mossuk meg a sertéscsülköket, töröljük szárazra, és dörzsöljük be sóval. Tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg, és vágjuk vastag szeletekre. Mossuk meg a petrezselyemzöldjét. Tisztítsuk meg a hagymát, és negyedeljük fel. Tegyük egy lábasba először a csülköket, majd a répát, a petrezselymet, a hagymát és a köménymagot.

Öntsük rá az ecetet és a vizet. Először forraljuk fel, majd pároljuk alacsony hőfokon kb. másfél óráig. Végül vegyük ki és tegyük előmelegített tálra a csülköket. Tartsuk melegen.

Szitán törjük át a levét, s ha kell, főzzük sűrűbbre. Borsozzuk meg, majd tálaljuk a csülkökkel. Lencse vagy savanyú káposzta illik hozzá.

Más változat. A savanyú káposztát a csülök elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Tisztítsunk meg egy vöröshagymát, és tűzdeljük meg 4 szegfűszeggel. Vágjunk apróra 2 almát. Öntsünk fél liter vizet egy lábosba. Tegyünk bele 35 dkg savanyú káposztát, 8 borókabogyót és 1 kg sertéscsülköt, adjuk hozzá a hagymát és az almát. Pároljuk meg a fent leírtak szerint.


Sertéscsülök recepthez kapcsolódó receptek

Sertéscsülök

Sertéscsülök

Német földön minden vendéglő és söröző étlapján megtalálható a csülök, ami olykor borjúlábból készül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés