Sertéshús ötfűszerkeverékkel

Sertéshús ötfűszerkeverékkel

A keverve sütés, ez a Távol-Keletről származó módszer, nemcsak azért remek megoldás, mert gyorsan elkészül az étel, hanem azért is, mert kevés zsiradék kell hozzá, és a zöldségeket csak rövid ideig kell főzni, aminek köszönhetően megőrzik vitamintartalmukat.

4 személyre

  • 40 dkg sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg kínai tojásos meteélt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd nagy fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál ötfűszerkeverék
  • 30 dkg hüvelyes cukorborsó
  • 2 db nagy piros húsú paprika (vagy 1 piros és 1 sárga), kicsumázva és vékonyan felszeletelve
  • 1.2 dl forró zöldségalaplé
  • só és fekete bors
  • friss korianderzöld
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szűzpecsenyét 5 mm vastag szeletekre, majd a szeleteket 5 mm-es csíkokra vágjuk. Lefedjük, és egy időre félretesszük.

A tésztát forrásban lévő vízben 4 perc alatt kifőzzük, illetve a csomagoláson lévő utasítás szerint főzzük vagy áztatjuk. Leszűrjük, és félretesszük.

Amíg a tészta fő, felforrósítunk egy wokot vagy egy nagy, vastag fenekű serpenyőt. Beleöntjük az olajat, és körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy az olaj egyenletesen bevonja, majd beletesszük a hagymát és a fokhagymát. 1 percig kevergetve sütjük. Rászórjuk az ötfűszerkeveréket, és még 1 percig pirítjuk.

A csíkokra vágott húst a serpenyőbe dobjuk, és 3 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a hüvelyes cukorborsót meg a paprikát, és még 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, jól elkeverjük, és felforraljuk.

Végül a tésztát a wokba tesszük, és az egészet jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a korianderzölddel díszítve azonnal tálaljuk.