Sertéshúsos batyu recept

Sertéshúsos batyu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1448

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Múltkor az olasz tésztákkal voltunk sülve-főve, most messzebb kalandozunk. (Ahogy az a magyarokhoz illik.) Az érthetetlen magyarsággal hadaró kis ázsiaiak már sok kifőzdében bólogatnak felénk, és lassan megismerjük különleges ételeiket. Itt az ideje, hogy otthon is kipróbáljuk őket! Mármint a tésztákat.

4 személyre

  • 8 db kínai szárított gomba
  • 14 db friss vízigesztenye
  • 2 dkg darált sertéscomb
  • 2 evőkanál friss korianderlevél
  • 6 evőkanál metélőhagyma
  • 4 evőkanál Shao Hsing rizsbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1.5 kiskanál szezámolaj
  • 2 kiskanál cukor
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál őrölt fehér bors
  • 6.5 dkg keményítő
  • 2 db tojásfehérje
  • 0.5 csomag wonton tészta
  • 8 nagyobb levél kínai kel

Elkészítés

A gombát 30 percre vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhult, lecsöpögtetjük és kicsavarjuk. A tönköket levágjuk és kidobjuk, a kalapokat ledaráljuk. A gesztenyét meghámozzuk és szintén ledaráljuk.

Összekeverjük a húst, a gombát, a gesztenyét, a felaprított koriandert és az apróra vágott metélőhagymát. Hozzákeverjük a rizsbort, a szójaszószt, a szezámolajat, a cukrot, a sót és a borsot, majd beletesszük a keményítőt és a felvert tojásfehérjét, és az egészet kézzel jól összedolgozzuk.

A wonton tésztalapokat kiterítjük, és a közepükre két kiskanálnyi tölteléket teszünk. A széleket behajtva kis batyukat formálunk belőlük. Egy párolóedénybe két kellevelet teszünk, és annyi batyut helyezünk rá, amennyi egy rétegben elfér. Az edényben felforraljuk a vizet, és a batyukat 5-7 percig magas hőfokon pároljuk, míg a sertéshús meg nem fő. A többi batyuval is ugyanígy járunk el. Azonnal tálaljuk.


Sertéshúsos batyu

Sertéshúsos batyu

Múltkor az olasz tésztákkal voltunk sülve-főve, most messzebb kalandozunk. (Ahogy az a magyarokhoz illik.) Az érthetetlen magyarsággal hadaró kis ázsiaiak már sok kifőzdében bólogatnak…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés