Sertéskaraj burgonyaágyon, mediterrán salátával recept

Sertéskaraj burgonyaágyon, mediterrán salátával
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2685

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megint egy kitalált recept, mediterrán ízekkel. Előző nap készítettem padlizsánkrémet chili paprikával ízesitve, és ezt szerettem volna kipróbálni most, ezzel kentem meg a hússzeleteket, lehet mindkét oldalán is. A balzsamecetes mediterrán saláta is saját kreáció, végül is jó lett az összhatás, elfogyott mind!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 szelet sertéskaraj
  • só, bors
  • padlizsánkrém
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, kb. 6 mm vastag karikákra vágjuk, egy tepsit megolajozunk, és elkezdjük belerakni, csak a megtisztitott burgonya felét tesszük bele, mert a többi a tetejére kell. A karajszeleteket kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a burgonyaszeletekre, és megkenjük a padlizsánkrémmel. Végül a tetejére rátesszük a megmaradt burgonyát, megszórjuk piros örölt paprikával, fokhagymaszeleteket hintünk rá.

Lefedve sütjük 200 fokon 45-50 percig, utána még 10 perc alatt ropogósra sütjük a tetejét takarás nélkül. Mediterrán salátát készítettem hozzá, padlizsán, cukkini, paradicsom és póréhagymából, amit sötét balzsamecettel ízesítettem. Ezt a salátát később teszem fel.


Sertéskaraj burgonyaágyon, mediterrán salátával recepthez kapcsolódó receptek

Sertéskaraj burgonyaágyon, mediterrán salátával

Sertéskaraj burgonyaágyon, mediterrán salátával

Megint egy kitalált recept, mediterrán ízekkel. Előző nap készítettem padlizsánkrémet chili paprikával ízesitve, és ezt szerettem volna kipróbálni most, ezzel kentem meg…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés