Sertéskaraj cukorborsóval és julepmázzal recept

Sertéskaraj cukorborsóval és julepmázzal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1428

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Férfias és tökéletes - kevés ilyen van

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 dl marhaerőleves
  • 6 evőkanál bourbon whiskey
  • 1 evőkanál barna cukor (sötét)
  • 0.25 kiskanál fehérborecet
  • 2 szelet sertéskaraj (2 cm vastag, csontozatlan)
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg cukorborsó
  • 4 evőkanál frissen aprított menta
  • só, bors, őrölt szegfűbors

Elkészítés

Az erőleveshez hozzáadjuk a whiskey felét, a cukrot és a borecetet, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik.

A hússzeleteket megszórjuk sóval, borssal, szegfűborssal, majd a felhevített vajon, közepesen erős lángon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük (4-4 perc), és egy tányérra helyezzük.

A whiskey-s lét a serpenyőbe öntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a cukorborsót, kb. 2 perc alatt ropogósra főzzük, majd egy szűrőkanál segítségével a karajszeletekre szedjük.

A tűzről levéve, a mártáshoz adjuk a maradék 3 evőkanál whiskey-t, majd nagy lángon addig forraljuk, míg mázszerű nem lesz, és a kanálon bevonatot nem képez (kb. 3 perc). Ekkor hozzákeverjük a mentát, és a húsra kanalazzuk.


Sertéskaraj cukorborsóval és julepmázzal

Sertéskaraj cukorborsóval és julepmázzal

Férfias és tökéletes - kevés ilyen van

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés