Sertéskaraj cukorborsóval és julepmázzal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Férfias és tökéletes - kevés ilyen van
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1.2 dl marhaerőleves
- 6 evőkanál bourbon whiskey
- 1 evőkanál barna cukor (sötét)
- 0.25 kiskanál fehérborecet
- 2 szelet sertéskaraj (2 cm vastag, csontozatlan)
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg cukorborsó
- 4 evőkanál frissen aprított menta
- só, bors, őrölt szegfűbors
Elkészítés
Az erőleveshez hozzáadjuk a whiskey felét, a cukrot és a borecetet, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik.
A hússzeleteket megszórjuk sóval, borssal, szegfűborssal, majd a felhevített vajon, közepesen erős lángon mindkét oldalukon hirtelen átsütjük (4-4 perc), és egy tányérra helyezzük.
A whiskey-s lét a serpenyőbe öntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a cukorborsót, kb. 2 perc alatt ropogósra főzzük, majd egy szűrőkanál segítségével a karajszeletekre szedjük.
A tűzről levéve, a mártáshoz adjuk a maradék 3 evőkanál whiskey-t, majd nagy lángon addig forraljuk, míg mázszerű nem lesz, és a kanálon bevonatot nem képez (kb. 3 perc). Ekkor hozzákeverjük a mentát, és a húsra kanalazzuk.