Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával recept

Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1833

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dkg gomba
  • zsiradék

A kukoricás kásához:

  • 2.5 dl durvábbra őrölt kukorica
  • 6 dl forró víz
  • pici zsiradék
  • 1 mokkáskanál kurkuma

Elkészítés

A hússzeleteket körbe bevagdossuk kb. fél cm mélyen, enyhén besózzuk, lisztbe mártjuk, és kissé megnyomkodjuk, nem kell kiklopfolni. A felhevített zsiradékban (olaj, vagy mangalica zsír) mindkét oldalát megsütjük, kivesszük.

A visszamaradt zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a friss gombaszeleteket, rátesszük a paradicsompürét, belekerül a bors, és pirospaprika, felöntjük vízzel, és visszatesszük a hússzeleteket. Fedő alatt puhára pároljuk. Én szárított vargányával csináltam, ezért a mártásba tettem a gombát a hússal együtt.

A kukoricadarát forró zsíron megfuttattam, mint a rizst, sót, kurkumát tettem rá, és felöntöttem a forró vízzel. Ezt is fedő alatt pároltam, míg meg nem puhult. Nagyon jó íze lett, illett a húshoz. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a paradicsomos és gombás ételt, de akár mindkettő el is hagyható, így rozsdás hús lesz.


Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával recepthez kapcsolódó receptek

Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával

Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés