Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával

Sertéskaraj gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dkg gomba
  • zsiradék

A kukoricás kásához:

  • 2.5 dl durvábbra őrölt kukorica
  • 6 dl forró víz
  • pici zsiradék
  • 1 mokkáskanál kurkuma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hússzeleteket körbe bevagdossuk kb. fél cm mélyen, enyhén besózzuk, lisztbe mártjuk, és kissé megnyomkodjuk, nem kell kiklopfolni. A felhevített zsiradékban (olaj, vagy mangalica zsír) mindkét oldalát megsütjük, kivesszük.

A visszamaradt zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a friss gombaszeleteket, rátesszük a paradicsompürét, belekerül a bors, és pirospaprika, felöntjük vízzel, és visszatesszük a hússzeleteket. Fedő alatt puhára pároljuk. Én szárított vargányával csináltam, ezért a mártásba tettem a gombát a hússal együtt.

A kukoricadarát forró zsíron megfuttattam, mint a rizst, sót, kurkumát tettem rá, és felöntöttem a forró vízzel. Ezt is fedő alatt pároltam, míg meg nem puhult. Nagyon jó íze lett, illett a húshoz. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a paradicsomos és gombás ételt, de akár mindkettő el is hagyható, így rozsdás hús lesz.