Sertéskaraj gorgonzolaszósszal recept

Sertéskaraj gorgonzolaszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1061

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Addmártás - csodás-pikáns húskísérő

4 személyre

  • 0.5 dl dijoni mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1.2 kg sertéskaraj
  • só, bors
  • olaj a sütéshez + a tepsi kikenéséhez

A szószhoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 dl csirkealaplé
  • 6 dkg gorgonzola sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Összeturmixoljuk a mustárt, az olívaolajat és a kakukkfüvet.

A karajt besózzuk, beborsozzuk, majd forró olajban minden oldalát barnára sütjük (kb. 10 perc). A kisült húst áttesszük egy kiolajozott tepsibe, és ráöntjük a mustáros keveréket.

A húst kb. 30 percre a sütőbe tesszük, majd amikor a húshőmérő 65 °C-ot mutat, kivesszük a sütőből, és 5 percig állni hagyjuk.

A húst kb. 30 percre a sütőbe tesszük, majd amikor a húshőmérő 65 °C-ot mutat, kivesszük a sütőből, és 5 percig állni hagyjuk.

Hozzáadjuk a szétmorzsolt gorgonzolát, és addig kevergetjük, míg megfelelő állagú nem lesz (kb. 5 perc). A húst felszeleteljük és a szósszal tálaljuk.


Sertéskaraj gorgonzolaszósszal

Sertéskaraj gorgonzolaszósszal

Addmártás - csodás-pikáns húskísérő

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés