Sertéskocsonya recept

Sertéskocsonya
1 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
8842

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Manapság már a legtöbb háztartásban ritkaságszámba megy a házilag készített kocsonya. Lepje meg egyszer a családját vele!

4 személyre

  • 1 adag leveszöldség
  • 50 dkg sertéscsont
  • 75 dkg sertésláb
  • 75 dkg sovány sertéshús
  • 1 db bors ecet ízlés szerint
  • 1 zacskó zselatin
  • 3 db sárgarépa
  • 1 savanyú uborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db babérlevél

Elkészítés

Tisztítsuk, majd mossuk meg a leveszöldséget. Mossuk meg a sertéscsontokat, a sertéslábat és a húst. Tegyük mindhármat a leveszöldséggel együtt egy nagy fazékba, öntsünk rá bőséges mennyiségű vizet, és sózzuk meg. Adjuk hozzá a babérlevelet. Főzzük fedő alatt alacsony hőfokon másfél óra hosszat, amíg a hús megpuhul. Csontozzuk ki a húst, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük hideg helyre.

Szűrjük le a levest. Ízesítsük borssal és ízlés szerint ecettel. Ezután keverjük el benne alaposan a zselatint, és hagyjuk a levest kocsonyásodni. Szedjük le a zsírját, majd újra forraljuk fel.

Eközben tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Az uborkát is vágjuk karikákra.

Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, és vágjuk apróra. Tegyük a húst egy tálba, vagy tálaljunk ki adagokat kis tálkákba. Osszuk el egyenletesen a sárgarépát, az uborkát és a petrezselymet. Öntsük rá a kocsonyalét. Hagyjuk megdermedni.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
Sertésláb helyett vagy azzal együtt használhatunk a kocsonyakészítéshez sertésfejet is.


Sertéskocsonya recepthez kapcsolódó receptek

Sertéskocsonya

Sertéskocsonya

Manapság már a legtöbb háztartásban ritkaságszámba megy a házilag készített kocsonya. Lepje meg egyszer a családját vele!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés