Sertésoldalas palócosan recept

Sertésoldalas palócosan
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg sertésoldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • só, bors
  • 20 dkg zöldbabkonzerv, vagy mirelit zöldbab

Elkészítés

Az oldalast kétujjnyi csíkokra daraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk. Félre tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rátesszük a zúzott fokhagymát is, és visszatesszük az oldalasdarabokat. Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után felengedjük kb. 2 dl vízzel, de ha konzerv babbal dolgozunk, akkor annak a levét öntsük rá.

Amikor puhára párolódott a hús, zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a zöldbabot. Ha a hús nehezen puhul, öntsünk még alá vizet, ha megkívánja. Amennyiben nem konzerv a bab, úgy amikor már puhul a hús a babot is adjuk hozzá, és együtt pároljuk, majd süssük zsírjára. A babot a hús köré halmozva, párolt rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Sertésoldalas palócosan recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sertésoldalas palócosan recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. február 22.
Köszönöm PEGS ! Nem nagy munkaigényű, annál ízletesebb. Válogatós páromnak is igencsak ízlett, nem emlegette kedvenc mondását: "zöldség-zöldség túl nagy költség" (nem szereti a zöldségféléket) Jó főzőcskézést kívánok: ibi1950
thumb
PEGS - 2012. február 22.
Igen kiváló változat:)