Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1644

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A galuska így nem csak jó ötlet, de ízletes köret is.

4 személyre

  • 0.5 kg sertéscomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb tv paprika
  • 1 db paradicsom

A galuskához:

  • 3 db tojás
  • 2 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg medvehagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az előkészített húst 2 cm hosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.

A felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Keverjük el, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel. Ezt az alapot forraljuk fel, majd amikor már alig van rajta víz, tegyük rá a kockázott húst. Sózzuk meg, és a legnagyobb hőfokon pirítsuk. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá.

Az első lepirításnál szórjuk meg a húst őrölt köménymaggal és adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.

Készre párolás előtt adjuk hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot.

A galuskához először is tegyünk fel sós vizet egy lábosban forralni. Egy keverőtálba lisztet öntünk, és sózzuk, majd a tojásokat üssük bele. A medvehagymát és az olajat aprítóba pépessé veretjük, és így keverjük a lisztbe. Annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy túl kemény ne legyen. Azonnal szaggassuk ki, amint a víz forr. Közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Akkor jó, ha a víz felszínére jönnek, még 1 percig hagyjuk, szűrjük le, majd hevítsünk vajat egy edényben, és abban forgassuk meg őket.


Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recepthez kapcsolódó receptek

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával

A galuska így nem csak jó ötlet, de ízletes köret is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés