Sertéspörkölt oldalasból recept

Sertéspörkölt oldalasból
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
luveges

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7349

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszer kiprópáltam, és azóta ez lett az egyik kedvencem. Nyáron pedig bográcspartira kitűnő.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg tokaszalonna (vagy nyers szalonna, de nem füstölt)
  • 40 dkg oldalas
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál lecsó
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • zsír

Elkészítés

A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük. A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.

Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük. Ha kevés a pörkölt szafja, adunk hozzá még forró vizet.

A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.

Ízlés szerint készre fűszerezzük.


Sertéspörkölt oldalasból recepthez kapcsolódó receptek

Sertéspörkölt oldalasból

Sertéspörkölt oldalasból

Egyszer kiprópáltam, és azóta ez lett az egyik kedvencem. Nyáron pedig bográcspartira kitűnő.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sertéspörkölt oldalasból recepthez

thumb
luveges - 2011. január 04.
Kedves Vajdamarta még nem ettem de köszi a tippet ki fogom próbálni ,üdv Luveges
thumb
vajdamarta - 2011. január 04.
Kedves LUVEGES! Látom, ezt a férfiasan karakteres húst is kedveled. Érdekelne, ettél-e már oldalast kirántva, hagyományosan panírozva, lassú tűzön, olajban, egyik oldalát fedő alatt, másikat fedő nélkül sütve? Nem kell előfőzni, abálni, hanem csak pár órára kellően besózni. Szaftosabb és ízesebb mindennél. Aki szörnyülködik ezen, inkább ne is olvassa...:) Édesapám egyik kedvenc étele volt.