Sertéspörkölt oldalasból

Sertéspörkölt oldalasból

Egyszer kiprópáltam, és azóta ez lett az egyik kedvencem. Nyáron pedig bográcspartira kitűnő.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg tokaszalonna (vagy nyers szalonna, de nem füstölt)
  • 40 dkg oldalas
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál lecsó
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • zsír
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük. A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.

Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük. Ha kevés a pörkölt szafja, adunk hozzá még forró vizet.

A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.

Ízlés szerint készre fűszerezzük.