Sertésszűzérmék spenótlevélben recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Hová tűnt szendesége? Sertésszűzből vagyány sült!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 db kisebb rozmaringág
- 10 dkg zsenge spenót
- 0.5 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg sertésszűzérme
- 3 szál sáfrány
- 1.5 dl fehérbor
- só, bors
Elkészítés
A rozmaringot megmossuk és megszárítjuk. A spenótot is megmossuk, sós vízzel leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk megszáradni. A húst érmékre vágjuk. Egy fokhagymával alaposan bedörzsölt serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, és a rozmaringgal együtt megpirítjuk benne a húst.
Az érméket spenótlevelekbe tekerjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és sózzuk, borsozzuk. A sáfrányt egy kevés borral elkeverjük, majd a maradék borral felhígítjuk. A húst a borban puhára pároljuk, majd fedő alatt még 5 percig sütjük. A sáfrányos pecsenyelével tálaljuk.
Sertésszűzérmék spenótlevélben recepthez kapcsolódó receptek
Sertésszűzérmék spenótlevélben
Hová tűnt szendesége? Sertésszűzből vagyány sült!