Sertésszűzérmék spenótlevélben recept

Sertésszűzérmék spenótlevélben
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2118

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hová tűnt szendesége? Sertésszűzből vagyány sült!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db kisebb rozmaringág
  • 10 dkg zsenge spenót
  • 0.5 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg sertésszűzérme
  • 3 szál sáfrány
  • 1.5 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

A rozmaringot megmossuk és megszárítjuk. A spenótot is megmossuk, sós vízzel leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk megszáradni. A húst érmékre vágjuk. Egy fokhagymával alaposan bedörzsölt serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, és a rozmaringgal együtt megpirítjuk benne a húst.

Az érméket spenótlevelekbe tekerjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és sózzuk, borsozzuk. A sáfrányt egy kevés borral elkeverjük, majd a maradék borral felhígítjuk. A húst a borban puhára pároljuk, majd fedő alatt még 5 percig sütjük. A sáfrányos pecsenyelével tálaljuk.


Sertésszűzérmék spenótlevélben recepthez kapcsolódó receptek

Sertésszűzérmék spenótlevélben

Sertésszűzérmék spenótlevélben

Hová tűnt szendesége? Sertésszűzből vagyány sült!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés