Skót tojás recept

Skót tojás
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3910

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húspanírban - laktató falatok!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricapehely

A húsos bundához:

  • 30 dkg darált hús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna (tetszőleges)
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • mustár

Elkészítés

4 tojást forró vízben keményre főzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, az összezúzott kukoricapelyhet pedig egy másik edénybe szórjuk.

A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, és beburkoljuk velük a tojásokat.

A maradék 2 tojást felverjük, belemártjuk a húsba göngyölt tojásokat, majd meghempergetjük a lisztben, végül a kukoricapehelyben. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.

A tojásokat forró olajban aranybarnára sütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és melegen, mustárral tálaljuk.


Skót tojás recepthez kapcsolódó receptek

Skót tojás

Skót tojás

Húspanírban - laktató falatok!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés