Skót tojás recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Húspanírban - laktató falatok!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 db tojás
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kukoricapehely
A húsos bundához:
- 30 dkg darált hús
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majoránna (tetszőleges)
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- mustár
Elkészítés
4 tojást forró vízben keményre főzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, az összezúzott kukoricapelyhet pedig egy másik edénybe szórjuk.
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, és beburkoljuk velük a tojásokat.
A maradék 2 tojást felverjük, belemártjuk a húsba göngyölt tojásokat, majd meghempergetjük a lisztben, végül a kukoricapehelyben. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.
A tojásokat forró olajban aranybarnára sütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és melegen, mustárral tálaljuk.