Skót zabkeksz recept

Skót zabkeksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a Skóciában népszerű, ropogós kekszet lekvárral szokás enni, de finom sós feltéttel is. Diétázók kipróbálhatják kenyér helyett. Búzaliszt-, tojás- és cukormentes.

4 személyre

  • 250 g zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl forró víz (vagy amennyit felvesz)
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál olvasztott vaj

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. A közepébe mélyedést formázunk és beleöntjük a vajat, majd annyi forró vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A massza nem ragacsos, könnyen formázható és nyújtható. Olyan vékonyra nyújtsuk ki, amennyire csak tudjuk. Vágjunk háromszög alakú kekszeket, tegyük lisztezett sütőlapra vagy sütőpapírra, és középmeleg sütőben süssük aranybarnára, amíg a széle elkezd kunkorodni (kb. 20 perc).


Skót zabkeksz recepthez kapcsolódó receptek

Skót zabkeksz

Skót zabkeksz

Ezt a Skóciában népszerű, ropogós kekszet lekvárral szokás enni, de finom sós feltéttel is. Diétázók kipróbálhatják kenyér helyett. Búzaliszt-, tojás- és cukormentes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés