Slambuc recept

Slambuc
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
András bá

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4436

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyár, kert, alkony, barátok. Megéheztünk. Akkor bográcsoljunk egy slambucot. Vagy ha így jobban tetszik öhömöt, Mindegy minek nevezzük, ez a régi pásztorétel akkor is fenséges.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya (hámozott)
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 30 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db kisebb csöves paprika
  • 1 db paradicsom
  • ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Beletesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk. Ekkor beledobjuk az apróra tört lebbencstésztát, és tovább pirítjuk.

Mikor a lebbencs is szép aranybarna színt kapott, beledobjuk az apróra vágott csöves paprikát és a szintén apróra vágott hámozott paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és beleszórjuk a kockára vágott burgonyát. Jól összeforgatjuk és lefedve, minimális tűz felett a burgonya megpuhulásáig főzzük. Keverni nem szabad, (vagy nagyon óvatosan) inkább csak rázogassuk.

Nem baj, ha kicsit lepirul, az csak javítja az ízét. Friss kenyérrel, kovászos uborkával fogyasszuk.. Utána egy könnyű száraz fehérbort ajánlok, de egy gyöngyöző pohár hideg sör is jó választás. (A kép nem saját, illusztráció.)


Slambuc recepthez kapcsolódó receptek

Slambuc

Slambuc

Nyár, kert, alkony, barátok. Megéheztünk. Akkor bográcsoljunk egy slambucot. Vagy ha így jobban tetszik öhömöt, Mindegy minek nevezzük, ez a régi pásztorétel akkor is fenséges.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Slambuc recepthez

belubi - 2013. augusztus 26.
Kedves ANDRÁS BÁ. Hallottam már erről az ételről, de még sosem készitettem ilyet. Most, hogy ide lapoztam, eldöntöttem, hogy főzök bográcsban, addig még az idő megengedi. Biztos finom lehet. Utána pedig finom behűtött sörrel oltjuk szomjunkat, aztán meg a borocska se marad majd el..., mert "sörre bor, összeforr"