Slambuc (krumplis tészta) recept

Slambuc (krumplis tészta)
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
arnold75

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3091

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg krumpli
  • 20 dkg lebbencstészta
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • tenyérnyi szalonnabőr, ha van
  • 0.5 db zöldpaprika
  • 1 db kisebb paradicsom

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonynyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk.

Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.

Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát.


Slambuc (krumplis tészta) recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés