Smarni (császármorzsa) recept

Smarni (császármorzsa)
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
7291

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édesanyukámtól tanultam ezt az ételt, ez egy nagyon régi recept, egyszerű az elkészítése, és nem sütőben készül, hanem fent tűzhelylapon.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 10 evőkanál búzadara
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét keményre felverjük. 10 evőkanál búzadarát és a 3 dl tejet beleöntünk egy edénybe és hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját és a keményre felvert habot. Izesítjük még citrom reszelt héjával, vaniliás cukorral. Ezt a masszát egy kicsit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon a búzadara.

Egy vastagfalú edényben felmelegítjük a vajat és után beleöntjük a masszát. Hosszan kevergetjük, amíg nem pírul meg a tésztánk. Ha már elkészült, akkor viszont tálalhatjuk, lekvárral, vagy málnaöntettel, vagy pedig csak egyszerűen porcukorral. Akár másnap is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá.


Smarni (császármorzsa) recepthez kapcsolódó receptek

Smarni (császármorzsa)

Smarni (császármorzsa)

Édesanyukámtól tanultam ezt az ételt, ez egy nagyon régi recept, egyszerű az elkészítése, és nem sütőben készül, hanem fent tűzhelylapon.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Smarni (császármorzsa) recepthez

Zsóka - 2011. június 10.
Sziasztok! 45 éve főzök rendszeresen,és én is így tanultam még a Nagymamámtól,ahogy Marika írja,hogy hagyom állni kicsit a darát a tejjel.Nagyon finom puha lesz,nem egy fojtó,száraz dara. Fiatal háziasszonyok,uccu neki,sikeretek lesz vele,és tényleg nem lehet elrontani. Üdvözlettel:Zsóka
blahunka Attiláné - 2011. április 12.
Kedves Marika! A recept leírásba is benne van, hogy hagyjuk pihentetni, hogy megduzzadjon a búzadara. Én csak mindig ilyet készítek, anyukámtól tanultam én is, de hogy ez hagyományos, vagy csak egyszerűen így készítjük. Finom, elrontani nem lehet. Üdv. Ági
thumb
marika12 - 2011. április 12.
Én is így csinálom és nem pirítom meg nagyon, mert akkor száraz lesz, csak annyira, hogy szép morzsás legyen. Ezt egyébként úgy lehet hamar csinálni, ha először rá öntöd a langyos tejet a darára és vársz vele amíg megdagad, addig csinálhatod a másik dolgodat és utána állsz neki elkészíteni morzsát. Így időt takarítasz meg, és sokkal finomabb lesz a tészta. Már 40 éve főzök, és az anyósomtól is sokat tanultam. A fiatal háziasszonyoknak ez sokkal könnyebb, mint a hagyományos. Üdvözöllek! Marika..
Éva - 2011. március 30.
Köszönöm! Az én Édesanyám is ismerte ezt az ételt,csak az idők folyamán már elfelejtette a receptet ,mert nagyon régen nem csinálta.