Snidlinges-petrezselymes krumplipüré recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
- 1 kg krumpli
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1.5 kiskanál só
- 0.5 kiskanál bors
A snidlinges olajhoz:
- 6 evőkanál frissen összevágott snidling
- 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 1.2 dl olívaolaj
- 0.5 kiskanál só
Elkészítés
A fűszeres olaj hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy sűrű szövésű ruhán átszűrjük.
A meghámozott krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, a tejet, a vajat, a sót és a borsot összeforraljuk (míg a vaj fel nem olvad).
A krumplit lecsepegtetjük, krumplinyomóval áttörjük, és hozzávegyítjük a vajas tejet és 4 evőkanál snidlinges olajat. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék olajjal.