Snidlinges-petrezselymes krumplipüré recept

Snidlinges-petrezselymes krumplipüré
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2264

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál bors

A snidlinges olajhoz:

  • 6 evőkanál frissen összevágott snidling
  • 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1.2 dl olívaolaj
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A fűszeres olaj hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy sűrű szövésű ruhán átszűrjük.

A meghámozott krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, a tejet, a vajat, a sót és a borsot összeforraljuk (míg a vaj fel nem olvad).

A krumplit lecsepegtetjük, krumplinyomóval áttörjük, és hozzávegyítjük a vajas tejet és 4 evőkanál snidlinges olajat. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék olajjal.


Snidlinges-petrezselymes krumplipüré

Snidlinges-petrezselymes krumplipüré

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés