Snidlinges-sajtos-lecsós leveles csiga recept

Snidlinges-sajtos-lecsós leveles csiga
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
4280

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kiadós leves után vagy kirándulásra nagyon alkalmas ez a sós, töltött csiga. Vendégváráshoz is kitűnő bor- vagy sörkorcsolya. :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas-leveles tészta (50 dkg)
  • 10 evőkanál sűrű házi lecsó
  • 1 db tojás
  • 10 dkg +5 dkg reszelt trappista és karaván sajt vegyesen
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 nagy csokor snidling
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál vegyes zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring)

Elkészítés

A lecsót, a sajtot, a tojást és a ketchupöt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát 60 x 25 cm-re kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágva rászórjuk, majd feltekerjük. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk. A rudat 2,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral takart, nagy gáztepsi hátlapjára tesszük. Félbe tört fogvájóval megtűzzük, így nem nyílnak szét a kis tekercsek. 200 fokos forró sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál vagy csomagolásnál eltávolítjuk a tűzésre használt pálcikákat.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Snidlinges-sajtos-lecsós leveles csiga

Snidlinges-sajtos-lecsós leveles csiga

Egy kiadós leves után vagy kirándulásra nagyon alkalmas ez a sós, töltött csiga. Vendégváráshoz is kitűnő bor- vagy sörkorcsolya. :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés