Sokmagvas krumplifánk, hekkel, mártogatóssal recept

Sokmagvas krumplifánk, hekkel, mártogatóssal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Zsóka mama

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy komplett, jól csomagolható, laktató, de mégsem eltelítő főétel, aminek elfogyasztása még a kirándulás is jól esik!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A krumplifánkhoz:

  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 30 dkg liszt (fehér rozsliszttel is kiváló, vagy harmada mennyiségű teljes kiőrlésű lisztet is tehetünk bele)
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 10 dkg durvára vágott, pirított tökmag és napraforgómag, lenmag
  • só, őrölt fehér bors

Sült hekhez:

  • 1 kg fagyasztott hek
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • a sütéshez olaj (lehet sülthús-csíkokkal is tálalni)

Tejfölös-fokhagymás mártogatóshoz:

  • 2 db zöldfűszeres tömlős krémsajt (ennek hiányában 2 tejszínes tömlős krémsajt, petrezselyemzöld, snidling)
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

A fánkhoz az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, majd a langyos tejjel, kevés liszttel elkeverjük, és langyos helyen kovászt készítünk belőle. A lisztet a főtt, áttört burgonyával és a magokkal, sóval, őrölt fehér borssal és kovásszal alaposan kidagasztjuk, duplájára kelesztjük. Ha megkelt, nem túl forró olajba evőkanállal kis fánkokat szaggatunk, pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük.

A hekket kiengedjük, daraboljuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk. A lisztbe keverjük az őrölt paprikát, beleforgatjuk a halat, olajon kisütjük.

A krémsajtot, tejfölt, sót zúzott fokhagymát jól összekeverjük.


Sokmagvas krumplifánk, hekkel, mártogatóssal recepthez kapcsolódó receptek

Sokmagvas krumplifánk, hekkel, mártogatóssal

Sokmagvas krumplifánk, hekkel, mártogatóssal

Egy komplett, jól csomagolható, laktató, de mégsem eltelítő főétel, aminek elfogyasztása még a kirándulás is jól esik!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés