Sólet füstölt libamellel recept

Sólet füstölt libamellel
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kata Kata

Nehézség:

Elkészítési idő:

300 perc

Megnézték:
5561

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy kóser-étel, de nagyon ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom! Ha lehetséges vaslábast, vagy a már nálunk is ismert titanium edényben készítsük el!

4 személyre

  • 40 dkg nagy szemű bab
  • 10 dkg libazsír
  • 3 db fej hagyma
  • 40 dkg füstölt libamell
  • 2 evők. liszt
  • 3 evők. árpagyöngy (gersli)
  • 3 db egész tojás (héjában hagyva)

Elkészítés

A babot főzés előtt legalább egy nappal beáztatom, s a vizet egyszer lecserélem. Az étel készítésekor a zsiradékot öntöttvas lábasban felolvasztom (ha más nincsen jó hozzá az eredeti teflon lábas is), s üvegesre párolom benne az apróra vágott hagymát.

Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, erre egy-két marék babot szórok, s kevés liszttel meghintem.

Ekkor ráteszem a maradék libamellet és a megmosott héjában hagyott nyers tojásokat. Ennek tetejére öntöm a maradék babot és az árpagyöngyöt, majd ismét megszórom kevés liszttel. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.

Lefedve, kis lángon kb. 3 óra hosszat főzöm, majd sütőbe téve, takaréklángon még két órán át párolom!

Tálaláskor a libamellet felszeletelem, a tojásokat megtisztítva és cikkekre vágva teszem a bab tetejére.

Tipp:

Só nem kell bele, mert a füstölt libamell nagyon sós!


Sólet füstölt libamellel

Sólet füstölt libamellel

Ez egy kóser-étel, de nagyon ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom! Ha lehetséges vaslábast, vagy a már nálunk is ismert titanium edényben készítsük el!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sólet füstölt libamellel recepthez

Erzsebet Horeczky Papp Lukacsne - 2011. október 11.
En is igy fozom,csak nem teszek bele,lisztet,se gerslit!!! Igy is nagyon finom!!!