Sólet füstölt libamellel

Sólet füstölt libamellel

Ez egy kóser-étel, de nagyon ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom! Ha lehetséges vaslábast, vagy a már nálunk is ismert titanium edényben készítsük el!

4 személyre

  • 40 dkg nagy szemű bab
  • 10 dkg libazsír
  • 3 db fej hagyma
  • 40 dkg füstölt libamell
  • 2 evők. liszt
  • 3 evők. árpagyöngy (gersli)
  • 3 db egész tojás (héjában hagyva)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A babot főzés előtt legalább egy nappal beáztatom, s a vizet egyszer lecserélem. Az étel készítésekor a zsiradékot öntöttvas lábasban felolvasztom (ha más nincsen jó hozzá az eredeti teflon lábas is), s üvegesre párolom benne az apróra vágott hagymát.

Beleteszem a megmosott, füstölt libamell felét, erre egy-két marék babot szórok, s kevés liszttel meghintem.

Ekkor ráteszem a maradék libamellet és a megmosott héjában hagyott nyers tojásokat. Ennek tetejére öntöm a maradék babot és az árpagyöngyöt, majd ismét megszórom kevés liszttel. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje.

Lefedve, kis lángon kb. 3 óra hosszat főzöm, majd sütőbe téve, takaréklángon még két órán át párolom!

Tálaláskor a libamellet felszeletelem, a tojásokat megtisztítva és cikkekre vágva teszem a bab tetejére.