Somlói galuska szarvasgombával recept

Somlói galuska szarvasgombával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nahát, ilyet! Igen, készítsen ilyet!

12 személyre

  • 15 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 15 dkg pirított dió

A sziruphoz:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 5 cl barna rum
  • 2 dkg szarvasgomba

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 6 szem tojás

A csokiöntethez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet a tojásokkal és a cukorral alaposan kikeverjük, és a tésztát három részre osztjuk. Egyharmadát elkeverjük a kakaóporral, egy másik harmadát a darált dióval, és mindhárom részt külön sütőpapírra lapformára kenjük. A lapokat ezután tepsire tesszük, és 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz a cukrot 4 dl vízzel összeforraljuk, a mazsolát rövid ideig főzzük benne, majd leszűrjük

és félretesszük. Ha már kihűlt, a sziruphoz keverjük a rumot és az apróra vágott szarvasgombát. (Egy kevés szarvasgombát tegyünk félre a díszítéshez!)

A krémhez a tejet feltesszük forrni. A pudingport a tejszínnel, 12 dkg cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, majd lassan kevergetve hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűre főzzük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a forró pudinghoz keverjük.

A piskótalapokat leszedjük a sütőpapírról. Alulra fektetjük a diósat, meglocsoljuk a szirup egyharmadával, megszórjuk a mazsola felével, rákenjük a vaníliakrém egyharmadát, végül megszórjuk az apróra vágott pirított dió egy részével.

A tetejére helyezzük a kakaós piskótalapot, újabb réteg szirupot, mazsolát, krémet és

diót teszünk rá, majd ráhelyezzük a sima piskótalapot, végül ráöntjük a maradék szirupot és krémet, megszórjuk a maradék dióval, és az egészet néhány órára hűtőbe tesszük.

A csokiöntethez a cukrot a kakaóport és a vajat 4 dl vízzel összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a sütemény tetejére öntjük, és a félretett szarvasgombával díszítjük.


Somlói galuska szarvasgombával recepthez kapcsolódó receptek

Somlói galuska szarvasgombával

Somlói galuska szarvasgombával

Nahát, ilyet! Igen, készítsen ilyet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés