Somlói kocka recept

Somlói kocka
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9632

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik kedvenc sütim:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaniliaaroma
  • 2 evőkanál kakaópor

A diókrémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál liszt

A csokoládékrémmel:

  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Az öntethez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkenál kakaópor
  • 1 marék rumba áztatott mazsola

Elkészítés

Két négyzet vagy téglalap alakú tortaformát vajjal és liszttel előkészítünk. A sütőt 180 °C-os-ra hevítjük. A csokoládés és vaníliás piskótatortákat így készítjük:

a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját cukorral habosra keverjük, előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük.

A masszát kétfelé választjuk. Egyik részét 2 evőkanál kakaóval, a többit vaníliaaromával ízesítjük, és a tortaformákba öntjük. Az egészet negyed óráig sütjük. A kellően megsült piskóta a tortaforma oldalától elválik. A formából kiborítva a piskótát hűlni hagyjuk.

A diókrém készítése.

A darált diót, vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd állni hagyjuk. Az egyik piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk mazsolával és a másik piskótával beborítjuk.

A csokoládékrém készítése.

A tejet a felvert tojással, cukorral, vajjal, liszttel és kakaóporral összekeverjük. Alacsony hőfokon besűrűsödésig kevergetjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a piskótára. Dermedni hagyjuk.

Ha a krém már megszilárdult, a tésztát kockákra vágjuk, és tálra rakjuk. A tejet 5 dkg cukorral elkeverjük, rumot adunk hozzá, és a krémet a piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszítjük az édességet. Tálalás előtt a maradék kakaóporból cukorral és kevés vízzel sűrű szirupot készítünk, és a tejszínhabra öntögetjük.


Somlói kocka recepthez kapcsolódó receptek

Somlói kocka

Somlói kocka

Az egyik kedvenc sütim:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Somlói kocka recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 05. 12345
Szrintem meg a képet más weboldalról töltötte,mert ezt láttam már.
teri - 2011. február 27. 12345
csatlakozom a Dorkához én is, mivel a somló készítése a kép szerint is nem igazán tökéletes.
Vivien - 2011. február 27. 12345
Ez a recept semmit sem ér. Még régebben készítettem el, de nem lett belőle jó sütemény. A piskótából szerintem a sütőpor nagyon is hiányzik, a csokoládékrémbe tojást ír, de a hozzávalók között nem szerepel tojás... és még sorolhatnám. Szóval kicsit hiányos. Dorkának igaza van.
thumb
vajdamarta - 2011. február 26. 12345
Dorka, nyáron elkészítettem 1:1 ugyanígy, és még időm sem volt lefotózni, olyan gyorsan elfogyott...:) Üdv.: Márti n.
Dorka - 2011. február 26. 12345
Ez a recept használhatatlan.