Somlói kocka recept

Somlói kocka
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3320

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Nők Lapja magazinban találtam ezt a remek receptet, és gyorsan elkészítettem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál kakaópor, a kakaós piskótához

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dkg instant zselatin
  • 1 evőkanál mazsola, vagy ennek hiányában vörösáfonya
  • 2 evőkanál dió apróra vágva és pirítva
  • 8 dkg kadírozott narancshéjkocka
  • 1 csomag Dr Oetker hidegen készült csokoládé öntet az öntethez

Elkészítés

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek ez nincs, úgy külön-külön verje fel a fele cukorral a tojásokat. Végül óvatosan a lisztet, és az étkezési keményítőt szitáljuk és forgassuk bele a tojáshabhoz.

A tészta harmadát másik tálban a kakaóporral elkeverjük. A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk.

A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint keverjük hozzá még melegen csomómentesre. Ezután lazítsuk fel a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát, és a narancshéjat is hozzáadjuk.

A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük. A középső részbe kerül a kakaós lap. Kívülről is megkenjük a tetejét, és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Az öntethez a 4 dl tejet az öntetporral kézi habverővel sűrű krémmé keverjük. Ezzel tálaljuk a később kockákra szeletelt süteményt.


Somlói kocka recepthez kapcsolódó receptek

Somlói kocka

Somlói kocka

A Nők Lapja magazinban találtam ezt a remek receptet, és gyorsan elkészítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Somlói kocka recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. március 17. 12345
Nagyon szépen köszönöm Receptvarázs!
thumb
Receptvarázs - 2014. március 17. 12345
Kedves Zsuzsa! Betettük a hozzávalókat!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. március 16. 12345
Kedves Receptvarázs!A hozzávalókat kérem hogy tegyék hozzá.Hozzávalók 12-14 kockához.A piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt,1 ek étkezési keményítő,1 ek kakaópor, a kakaós részhez.A töltelékhez. 4 dl tej, 1 csomag vaníliáspudingpor 4 dkg ,10 dkg cukor, 4 dl habtejszín, 2 dkg zselatin instant,1 ek mazsola, vagy ennek hiányában vörösáfonya,1-2 ek dió apróra vágva,és pirítva,8 dkg kadírozott narancshéjkocka.Az öntethez: 1 csomag Dr Oetker hidegen készült csokoládé öntet