Sonka sherrymártással recept

Sonka sherrymártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
726

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az aranybarnára sütött, szegfűszeggel és pikáns, csípős dijoni mustárral ízesített sonkaszeletek pillanatok alatt elkészülnek.

4 személyre

  • 4 db 1 cm vastag sonkaszelet (egyenként kb. 22-23 dkg)
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 dl félszáraz sherry
  • 2 kiskanál dijoni mustár

Elkészítés

A sütőt alacsony hőfokon előmelegítjük.

A sonkaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd minden zsírt eltávolítunk róluk. Egy nagy serpenyőben addig forrósítjuk a vajat, míg finom hab nem képződik rajta; ekkor beletesszük a szegfűszeget, és két sonkaszeletet magas hőfokon kb. 3 perc alatt aranybarnára sütünk. Tálra tesszük, és a sütőben melegen tartjuk.

A két másik sonkaszeletet is megsütjük és melegen tartjuk.

A sherryt a serpenyőbe öntjük, és kevergetve felforraljuk. Közben feloldjuk benne a serpenyő aljára tapadt maradékot. Belekeverjük a mustárt, és a mártást még kb. 2 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Kivesszük belőle a szegfűszeget, és a mártást a sonkára öntve tálaljuk.

Tipp:

Rizzsel és brokkolival vagy almás zellerrel köríthetjük.

A recept tápértéke:

.TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 648 kcal/2722 kJ energia, 4 g szénhidrát, 40 g fehérje, 47 g zsír (ebből 19 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok.


Sonka sherrymártással

Sonka sherrymártással

Az aranybarnára sütött, szegfűszeggel és pikáns, csípős dijoni mustárral ízesített sonkaszeletek pillanatok alatt elkészülnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés