Sonkába burkolt kolbászkák recept

Sonkába burkolt kolbászkák
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
888

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors vacsora vagy ebéd is lehet.

4 személyre

  • 12 db koktélkolbász vagy kolbászhúsból készült kolbászkák
  • 12 db nagyon vékony szelet pancetta vagy 25 vékony szelet baconszalonna
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

2. A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába. Ha baconszalonnával dolgozunk, vágjuk félbe a szeleteket keresztben, hogy 50 darabot kapjunk.

3. Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a szalonna pedig szépen megpiruljon. Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk magunkat, és megkóstolunk egyet. :)

4. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.

5. Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük 10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.


Sonkába burkolt kolbászkák recepthez kapcsolódó receptek

Sonkába burkolt kolbászkák

Sonkába burkolt kolbászkák

Gyors vacsora vagy ebéd is lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés